Het golfregelexamen.

Het Golfregelexamen bestaat om elke golfer te toetsen op de etiquette en de golfregels. Naast het feit dat iedereen wil dat het spel op dezelfde en eerlijke manier wordt gespeeld, kan het spel ook heel gevaarlijk zijn. Het is daarom belangrijk dat iedereen de basisregels en etiquette kent. Het Golfregelexamen wordt afgenomen onder toezicht van een examinator en bestaat uit een schriftelijke multiplechoicetest van 30 vragen. De vragen hebben betrekking op de spelregels in de meest voorkomende spelsituaties. Ook wordt de kennis van de etiquette en de Stablefordpuntentelling getoetst.

“Van examens krijg je uitslag.”

Het examen

De tijdsduur van het examen is 60 minuten. De kandidaat slaagt voor dit onderdeel als hij ten minste 23 van de 30 vragen goed beantwoordt. Het is niet toegestaan tijdens het examen gebruik te maken van het regelboekje of enig ander referentiemateriaal.

Als je voor het Golfregelexamen bent geslaagd, dan blijft dit onderdeel onbeperkt geldig. Het Golfregelexamen mag ook worden gedaan vóórdat je je NGF-Golfbaanpermissie hebt gehaald. Na het behalen van het Golfregelexamen ontvang je een golfregelexamenbewijs. Dit bewijs moet je goed bewaren, want dit is onbeperkt geldig. Als je lid wordt van een club kun je dat als bewijs laten zien.

Nadat je geslaagd bent voor het Golfregelexamen, en je bent in bezit van de NGF-Golfbaanpermissie, kun je een handicap gaan registreren.

Oefen gratis voor het examen via de onderstaande knop!

Schrijf u nu in!

Meld je aan voor
de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en aanbiedingen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op!

Vragen, opmerkingen of advies nodig? We helpen je graag! Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bezoek ons restaurant

Jack’s Steakhouse is een restaurant aan het randje van de Dordtse Biesbosch. Het restaurant kenmerkt zich door zijn unieke concept. Met het concept van Jack’s Steakhouse zijn wij een pionier in de regio.