HCP54 Cursus

Of je nu jong of oud bent, fysiek helemaal fit of ongemakken hebt, veel of weinig tijd ter beschikking hebt, golf is voor iedereen. Golf is als sport uniek! Bij Crayestein Golf bieden wij een uniek lespakket aan waarmee wij u in staat stellen om binnen 3 maanden uw HCP54 (vroeger : GVB)  te halen, en daarmee bent u in staat om zelfstandig en met andere golfers de baan op te gaan.

De cursus

Wij starten 4x per jaar met het reguliere HCP54 cursustraject, en daarnaast kunt u op ieder gewenst moment een privé-HCP54-traject starten (kan al vanaf 2 personen). Op dit moment kunt u direct met het privé-HCP54-traject starten (kan al vanaf 2 personen)

De nieuwe reguliere HCP54 cursus start weer vanaf  10 januari 2023. Aanmelden kan vanaf 15 december 2022. 

Algemene informatie

 • De lessen worden wekelijks gegeven in een periode van 12 lesweken. Van 10 januari 2023 tot en met 31 maart 2023.
 • U volgt iedere week 1 les van 60 minuten, totaal 10 lessen. Daarbij komt nog een baanles van 90 minuten.
 • U kiest wekelijks zelf het voor u geschikte moment, u zit dus niet vast aan een tijdstip of dag.
 • Lessen vinden (voorlopig) plaats op dinsdag- en donderdagavond en  dinsdag-, woensdag-,vrijdag- en zaterdagmorgen. Het aantal lesmomenten wordt nog aangepast afhankelijk van het aantal inschrijvingen.
 • Maximaal 6 personen per groep per les
 • Het bijwonen van de theorieavond is verplicht voordat baanpermissie verkregen kan worden.
 • Deze cursus heeft als einddoel het GVB (=golfvaardigheidsbewijs) of HCP54. De term GVB wordt eigenlijk niet meer gebruikt en is vervangen door HCP54.Om HCP54 te behalen zijn een aantal stappen noodzakelijk welke allemaal voor gaan komen in deze cursus
  1. Beginnen met lessen  (wekelijks) Om voortgang te ontwikkelen én vast te houden adviseren wij om buiten de lessen om op eigen initiatief te komen oefenen. Hiervoor zijn wij 7 dagen per week geopend.
  2. Bijwonen voorlichtingsavond
  Het bijwonen is verplicht om überhaupt in aanmerking te komen voor baanpermissie. Hier worden de golfregels behandeld, maar vooral etiquette en richtlijnen om zelfverzekerd en zonder problemen ook zelfstandig de baan in te kunnen gaan.
  3. Beoordeling fysieke kwaliteiten door de professional. (na ongeveer 8 weken) Naast het feit dat je wat kennis nodig hebt om enigszins succesvol de baan in te gaan, vinden wij het ook belangrijk dat je golfswing zodanig ontwikkeld is dat je geen schade aanbrengt aan onze baan. Zodra onze golfprofessional daar van overtuigd is, geeft hij het sein dat iemand (mits de theorieavond is bijgewoond) baanpermissie krijgt en dus zelfstandig de baan in mag (bij Crayestein).
  4. Theorie-examen Indien je hiervoor geslaagd bent is de cursus geslaagd. Om daadwerkelijk een handicap (in de vorm van een getal lager dan 54) te krijgen moet je een ronde van minimaal 9 holes golfen op een baan die qualifying is. (qualifying wil zeggen dat de baancondities representatief zijn voor de gemiddelde moeilijkheidsgraad.)Zoals in bovenstaande te lezen is, is  het dus wel belangrijk dat u qua speelniveau een bepaalde onderdrempel haalt om kans te maken op baanpermissie, maar wij verwachten dat dit voor iedereen die wekelijks de lessen volgt, én liefst af en toe ook oefent, geen enkel probleem hoeft te zijn.
 • Inschrijfgeld 
  • 1 persoon á € 225,00
  • 2 personen á € 215,00
  • 3 personen of meer á € 209,00

  Bij het inschrijfgeld is inbegrepen :

  • Deelname aan 11,5 uur groepsles
  • Deelname aan 1 theorieles van 2 uur (verplicht)
  • Inclusief inschrijfkosten en begeleiding
  • Inclusief € 15 tegoed voor de driving range op uw erange-key

  Lessen worden verzorgd door een van onze PGA Professionals

  LET OP:

  • Exclusief huur-materiaal (alleen als je nog geen eigen golfclubs hebt) en drivingrange ballen
  • Exclusief € 10 borg voor de driving range-key, te betalen bij je eerste les
  • Exclusief € 25 examengeld voor je theorie, te betalen voor aanvang van het examen

Crayestein geeft deze cursus sinds het najaar van 2012, en inmiddels hebben we al aardig wat nieuwe golfers de baan in geholpen. Hieronder leest u wat zij er van vonden:

Sander (38) uit Hellevoetsluis: Hele ‘geslaagde’ en complete cursus op een mooie golfclub. Ruime en mooie driving range, hele mooie putting green. Goeie begeleiding gehad tijdens de lessen met voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht. Baanpermissie en theorieexamen inmiddels binnen, nu wachten tot de baan qualifying is om een kaart te lopen. Aanrader voor iedereen die wil gaan golfen!

Anoniempje: Prima scholing. Crayestein golf is, vind ik, voor iedereen toegankelijk. Ik bedoel hiermee er is geen sprake van een elitaire mentaliteit. Iedereen is even hartelijk en behulpzaam. Kortom een prima ontspanning

Dhr. Murks (67) uit Dordrecht: Mooie locatie. Prettige sfeer. Klantvriendelijk zowel wat golfen betreft als clubhuis.  Snel het gevoel dat ik mij “thuis” voelde. Je wordt op een prettige wijze wijs gemaakt in het golfen in het algemeen. Les, baan, etc. Het nodigt uit tot meer!

Marius (32) uit Dordrecht: enorm gelachen tijdens de cursus, Frank geeft op een ontspannen manier les en neemt de tijd voor iedereen. Ik heb de cursus samen met drie anderen in 1 keer geboekt ( scheelt aardig wat!). Kortom een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in een leuke sportieve en ontspannende uitdaging!

Marcel (44) uit Papendrecht:  De hele cursus is uitstekend georganiseerd, wordt goed, duidelijk en enthousiast begeleid. Is daardoor een aanrader voor iedereen die kennis wil maken met golf en snel op weg geholpen wil worden.

Manuela (47) uit ‘s Gravendeel: Het is niet moeilijk om een positief review over Crayestein Golf te schrijven. De cursus verliep gemoedelijk, er werd op duidelijke manier les gegeven. Op z’n tijd een grapje van Frank er tussen door zorgde voor een ontspannen sfeer. De golfbaan ligt mooi naast de Merwede. Een mooie golfshop en ook het restaurant is aan te bevelen. Er is een prettige, persoonlijke sfeer op Crayestein Golf, dit mede door Christian. Kortom aan te bevelen om hier je Golfcursus te volgen!

Robbert (26) uit Klundert:Als jonge sportfanaat is het normaal gesproken niet gemakkelijk om te gaan golven. Dit door de meestal bijzonder hoge kosten en het grote aantal ouderen dat de sport beoefend. Doordat de cursus goed betaalbaar is nam dat al een deel van de drempel weg. Eenmaal begonnen bleken zowel de begeleiding als de cursisten vlot en gezellig. En nee het is niet makkelijk en het is veel oefenen, maar heb zowaar m’n eerste PAR geslagen;)

Liesbeth (45) uit Papendrecht:  Een leuke gezellige cursus. Maar niet iets wat je zomaar cadeau krijgt. Je moet echt tijd en aandacht besteden aan zowel de praktijk als de theorie. Dus goed leren en vooral veel oefenen. Maar de sport is de investering zeker waard!

Peter (37) uit Hendrik-Ido-Ambacht

Geweldige ervaring om in een relatief kort tijdbestek het niveau van HCP54 te kunnen bereiken. Complimenten aan alle medewerkers voor het verloop van de cursus en voorzieningen. En nu genieten van de geweldige sport en verder ontwikkelen.

Marc (44) uit Zwijndrecht: Het gemak van de digitale lesagenda is zeer goed bevallen , makkelijk switchen van lestijd als het niet uitkomt

Elisa (36) uit Hendrik-Ido-Ambacht: Zeer hartelijke medewerkers, zowel op de baan, in de shop, als in de horeca. Goede lessen, op de persoon gericht, ondanks dat het groepslessen betrof. De afsluitingswedstrijd was ook helemaal geweldig. Kortom, ik zou Crayestein Golf zeker bij anderen aanraden.

Inschrijven

Lestraject op maat

Nieuw vanaf 2021: Boek de HCP54 cursus met uw eigen privé-lesgroep op maat. Al mogelijk vanaf 2 personen, tijstippen in overleg. 

Het gehele jaar door kunnen we vanaf 2 personen speciaal voor u een lestraject op maat starten. U volgt dan wél hetzelfde lestraject als de normale cursus, maar in overleg heeft u één vast lesmoment waarop u met uw eigen groepje de lessen volgt. Een dergelijk traject kán gelijk lopen met de reguliere HCP54 cursus, maar dit is niet noodzakelijk.

Voordelen van een lesgroep op maat :

 • altijd gegarandeerd ruimte voor uw lesgroep op het door u gekozen tijdstip
 • vaste groepssamenstelling, reguliere cursisten kunnen niet aansluiten
 • lestijden in overleg, dus wij houden rekening met uw agenda!

Tarieven HCP54 Privé lesgroep op maat:

 • bij 2 personen : € 399 per persoon
 • bij 3 personen : € 309 per persoon
 • bij 4 personen : € 279 per persoon
 • bij 5 personen : € 252,50 per persoon
 • bij 6 personen : € 209 per persoon
Inschrijven

Meld je aan voor
de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en aanbiedingen.